De Staffordschool Pernis

 

Mijn naam is Hanny Bouter. Sinds wij onze eerste Staffordshire Bull Terrier kochten (in 1989), ben ik aktief in de hondensport. Ik heb inmiddels heel veel gedaan met onze Staffords. FCI Obedience en Engelse Obedience, Agility, Fly-ball, Doggy dance. Ik vind het fantastich om met de Bull rassen te werken. Ik heb veel opleidingen en vooral ook heel veel cursussen gedaan, zowel in de gehoorzaamheid als in de agility.

Ik geef op dit moment les aan de recreanten en aan de FCI Obedience. Het is een uitdaging voor mij om elke hond aan “het werk” te krijgen. Ik heb al mijn honden via verschillende methodes getraind, dus heb veel kennis van verschillende methodes hoe je een hond kunt trainen. Ik ben een groot voorstander van creatief lesgeven. Dit betekent dat ik elke week iets anders probeer neer te zetten. Alhoewel de oefeningen, vooral bij de FCI obedience, vaak hetzelfde zijn, probeer ik ze in een andere setting neer te zetten. Op deze manier blijft het leuk voor hond en baas. Want dat is voor mij het allerbelangrijkste. De honden moeten plezier hebben in het trainen, want dan heb je al trainer ook plezier.

Hanny

 

 

Mijn naam is Patrick Wiese. Ik heb al vanaf mijn jeugd honden, maar vanaf 2015 hebben wij onze eerste Staffordshire Bullteriër. Ik ben met hem agility gaan doen, dit vonden wij zo leuk(hond en ik) dat we wedstrijden zijn gaan doen. Tegenwoordig zijn wij regelmatig te vinden op de wedstrijden. Sinds 1 jaar geef ik op de Staffordschool training op alle niveau's. Je zal zien dat de honden dit spelletje geweldig vinden. Plezier staat immers voorop.

Patrick

 

 

Hallo ik ben Teun van Dam en al heel lang hondenliefhebber. In 1997 kwam bij ons de eerste Stafford in huis en sinds die tijd echt gek op dit ras. Ik ben sinds de oprichting lid van Staffordschool Pernis. Met veel plezier geef ik zondag's training agility en vind het leuk als ik zie dat honden en cursisten het leuk vinden en beter worden.

Teun

 

 

 

Hallo allemaal, mijn naam is Emily Mooij. In 2010 besloten wij (ik en mijn vriend Andreas) een pup erbij te nemen, Onyx, een vriendje voor Maggy, die op dat moment onze enige Stafford nog was. Ik ben met Onyx op puppy training gegaan bij de Staffordschool. Hier kwam ik voor het eerst met Agility / Behendigheid in aanraking. Ik had vroeger paard gereden en kende het springen van parcoursen wel bij de paardensport en vond dit meteen al leuk om te zien en wilde dit ook wel leren, alleen Onyx was toen nog te jong. Toen Onyx ongeveer 10 maanden was, zijn we heel enthousiast begonnen, alleen na ongeveer een jaar heb ik besloten niet verder te gaan met Onyx. Hij was hiervoor helaas niet geschikt.

 

Maar ik wilde wel heel graag verder met behendigheid…. Gelukkig hadden we Maggy nog, zij was toen al zeven jaar en had nog nooit behendigheid gedaan, maar o wat had ze daar een plezier van! Ik heb ongeveer 2 jaar met Maggy behendigheid getraind, totdat bij haar artrose ging opspelen en zij moest stoppen.

 

Na wat trainingen te hebben gedaan met hondjes van anderen, kwam op een dag Emely met de vraag of ik niet haar hond Vin wilde trainen voor de behendigheid, ze kon dit zelf niet doen, maar dacht dat Vin dit wel heel leuk zou vinden. Ik wilde dit heel graag doen en Vin was een heel enthousiast hondje. Vin was nog net geen jaar oud en kende de basis commando’s zit en af, maar blijf, dat kende Vin niet… Als een ongeleid projectiel ging hij er vandoor als we tijdens training met een stukje parcours begonnen, het duurde wel even tot hij hier stabiel in werd. Vin is zo’n ontzettende clown, hij heeft af en toe nog steeds maffe acties.

 

Begin 2015 namen wij thuis een pup erbij, Gwen, een vriendinnetje voor Onyx en Maggy. En speciaal gezocht naar een combinatie, waar hopelijk een leuk behendigheidshondje uit zou komen. En dat vonden wij in Engeland. Met Gwen puppycursus gedaan en daarna verder met GG (gedrag en gehoorzaamheid) en natuurlijk behendigheid. Na veel trainen met Vin en Gwen liep ik in augustus 2016 mijn eerste debutanten wedstrijd. Veel gezellige wedstrijden volgende hierna.

Begin 2019 raakte ik geblesseerd aan mijn heup en kon hierdoor niet rennen, ik ben toen wat anders gaan zoeken om toch bezig te blijven met Gwen, dit vond ik in Hoopers. Gwen en ik vonden dit ook leuk om te doen en dat vinden we nog steeds. Mijn blessure is inmiddels over maar het Hooperen is gebleven.

Ik geef op de Staffordschool les in Hoopers en heb hiervoor een cursus gedaan. Verder geef ik behendigheidsles en volg zelf ook nog lessen in behendigheid en GG.

 

 

 

 

 

 

Hi Allemaal,

 

Ik zal me even voor stellen. Mijn naam is Margot Kunst en die knappe bull naast me op de foto is Bram.

Ik ben van origine Brabantse maar woon inmiddels al meer dan 20 jaar in Den Haag. Toen ik opgroeide hadden wij thuis geen huisdieren buiten een dwerg papegaai. Nadat ik in Den Haag kwam wonen krijg ik mijn eerste eigen huisdier, een kat. Een paar jaar later gevolgd door een kitten. En ineens een jaar of 11 geleden was daar het idee “ik wil een Bull terrier in mijn leven”. Ik ben me gaan verdiepen in het ras en uiteindelijk kwam Bram bij mij wonen. Bram was een bijna negen maanden oude herplaatser. Een puberend ongeleid projectiel. Hierdoor ben ik me gaan verdiepen in hondentraining en uiteindelijk bij de Staffordschool in Pernis uitgekomen waar we samen jaren, tot aan Bram z’n overlijden in 2021 heerlijk samen hebben gewerkt.

 

Vanuit mijn interesse in trainen een hoe honden leren ben ik diverse cursussen gaan doen, onder andere KK1 en KK2, cursussen online bij de School of Canine Science en bij de Martin Gaus Academie voor Kynologisch Instructeur. Voor dat laatste doe ik dit jaar mijn laatste examen. Ondertussen geef ik in Pernis al de Puppy een basis cursus. En ik ga vanaf september stage lopen bij KC de Hofstad om meer ervaring op te doen met alle verschillende rassen.

 

Als jullie me zien op de club en je hebt vragen op opmerkingen, spreek me gerust aan. Ik wil altijd wel een praatje maken, zeker als het over honden gaat.

 

Tot Ziens!

Margot