De Staffordschool Pernis

 

Mijn naam is Hanny Bouter. Sinds wij onze eerste Staffordshire Bull Terrier kochten (in 1989), ben ik aktief in de hondensport. Ik heb inmiddels heel veel gedaan met onze Staffords. FCI Obedience en Engelse Obedience, Agility, Fly-ball, Doggy dance. Ik vind het fantastich om met de Bull rassen te werken. Ik heb veel opleidingen en vooral ook heel veel cursussen gedaan, zowel in de gehoorzaamheid als in de agility.

Ik geef op dit moment les aan de recreanten en aan de FCI Obedience. Het is een uitdaging voor mij om elke hond aan “het werk” te krijgen. Ik heb al mijn honden via verschillende methodes getraind, dus heb veel kennis van verschillende methodes hoe je een hond kunt trainen. Ik ben een groot voorstander van creatief lesgeven. Dit betekent dat ik elke week iets anders probeer neer te zetten. Alhoewel de oefeningen, vooral bij de FCI obedience, vaak hetzelfde zijn, probeer ik ze in een andere setting neer te zetten. Op deze manier blijft het leuk voor hond en baas. Want dat is voor mij het allerbelangrijkste. De honden moeten plezier hebben in het trainen, want dan heb je al trainer ook plezier.

Hanny

 

 

Mijn naam is Patrick Wiese. Ik heb al vanaf mijn jeugd honden, maar vanaf 2015 hebben wij onze eerste Staffordshire Bullteriër. Ik ben met hem agility gaan doen, dit vonden wij zo leuk(hond en ik) dat we wedstrijden zijn gaan doen. Tegenwoordig zijn wij regelmatig te vinden op de wedstrijden. Sinds 1 jaar geef ik op de Staffordschool training op alle niveau's. Je zal zien dat de honden dit spelletje geweldig vinden. Plezier staat immers voorop.

Patrick

 

 

Hallo ik ben Teun van Dam en al heel lang hondenliefhebber. In 1997 kwam bij ons de eerste Stafford in huis en sinds die tijd echt gek op dit ras. Ik ben sinds de oprichting lid van Staffordschool Pernis. Met veel plezier geef ik zondag's training agility en vind het leuk als ik zie dat honden en cursisten het leuk vinden en beter worden.

Teun

 

 

Hallo allemaal, mijn naam is Emily Mooij. In 2010 besloten wij een pup erbij te nemen, Onyx, een vriendje voor Maggy, die op dat moment onze enige Stafford nog was. Ik ben met Onyx op puppy training gegaan bij de Staffordschool. Hier kwam ik voor het eerst met Agility / Behendigheid in aanraking. Ik had vroeger paard gereden en kende het springen van parcoursen wel bij de paardensport en vond dit meteen al leuk om te zien en wilde dit ook wel leren, alleen Onyx was toen nog te jong. Toen Onyx ongeveer een 3/4 jaar was, zijn we heel enthousiast begonnen, alleen na ongeveer een jaar heb ik besloten niet verder te gaan met Onyx. Hij was hiervoor helaas niet geschikt.

Maar ik wilde wel heel graag verder met behendigheid…. Gelukkig hadden we Maggy nog, zij was toen al zeven jaar en had nog nooit behendigheid gedaan, maar o wat had ze daar een plezier van! Ik heb ongeveer 2 jaar met Maggy behendigheid getraind, totdat bij haar artrose ging opspelen en zij moest stoppen.

Na wat trainingen te hebben gedaan met hondjes van anderen, kwam op een dag Emely met de vraag of ik niet haar hond Vin wilde trainen voor de behendigheid, ze kon dit zelf niet doen, maar dacht dat Vin dit wel heel leuk zou vinden. Ik wilde dit heel graag doen en Vin was een heel enthousiast hondje. Vin was nog net geen jaar oud en kende de basis commando’s zit en af, maar blijf, dat kende Vin niet… Als een ongeleid projectiel ging hij er vandoor als we tijdens training met een stukje parcours begonnen, het duurde wel even tot hij hier stabiel in werd. Vin is zo’n clown, hij heeft af en toe nog steeds maffe acties.

Begin 2015 namen wij thuis een pup erbij, Gwen, een vriendinnetje voor Onyx en Maggy. En speciaal gezocht naar een combinatie, waar hopelijk een leuk behendigheidshondje uit zou komen. En dat vonden wij in Engeland. Met Gwen puppycursus gedaan en daarna verder met GG (gedrag en gehoorzaamheid) en natuurlijk behendigheid. Na veel trainen met Vin en Gwen liep ik in augustus 2016 mijn eerste debutanten wedstrijd. Inmiddels loop ik met beide in 2e graad behendigheid.

Verder ben ik bijna elke zondag op de staffordschool te vinden. Ik ben geen vaste instructeur, maar help mee waar nodig en val soms in bij de behendigheidslessen.