Stamboom:
Wij accepteren alleen maar Staffordshire Bull Terriers, American Staffordshire Terriers en Bull Terriers met stamboom. Wij kunnen ons voorstellen dat u zich af vraagt waarom wij dit beleid voeren, immers de RAD ( Regeling Agressieve Dieren) is per 9 juli 2008 ingetrokken door de minister van LNV.

Voordat de regeling werd afgeschaft lieten wij alleen bovengenoemde rassen toe met een FCI stamboom, omdat dit toen moest. Wij waren, als liefhebbers van deze rassen, opgelucht dat de regeling werd afgeschaft en hebben toen ook Staffords zonder stamboom toegelaten. Maar na een paar maanden kregen wij diverse stamboomloze Staffords op onze hondenschool, die gewoon niks meer met een Stafford te maken hadden. Het ging hier om kruisingen van andere rassen die vaag ergens op een Stafford leken. Ook in het gedrag waren deze compleet anders dan onze o zo geliefde rassen. Het bestuur heeft toen, in overleg met de trainers, besloten om alleen Staffords en Bull Terriers met FCI stamboom toe te laten. Reden is dat wij gespecialiseerd zijn in de Staffordshire Bull Terrier, American Staffordshire Terrier en Bull Terrier en hiervan ook alle kennis in huis hebben. Wij willen graag onze kwaliteit waarborgen en het dan ook alleen bij de bovengenoemde rassen houden. Een FCI stamboom is het enigste bewijs dat het om een raszuivere Stafford of Bull Terrier gaat, daarom vragen wij altijd een kopie van de stamboom.

Wij zijn ons natuurlijk bewust dat, door deze keuze, sommige mensen teleurgesteld zullen zijn dat ze niet bij ons kunnen komen trainen. Wij verwijzen deze mensen altijd door naar hondenscholen waar ze terecht kunnen.

Na het lezen van deze uitleg hopen wij op uw begrip waarom wij alleen Staffords en Bull Terriers met een FCI stamboom toe laten.

Bestuur en trainers van De Staffordschool